Smažený květák s domácí tatarkou a lehkým mačkaným bramborem

Smažený květák s domácí tatarkou a lehkým mačkaným bramborem

O jídle

Většinou se pro vás snažíme vymýšlet zajímavá jídla. Někdy ovšem sáhneme po naprosté klasice, jako třeba dnes. Smažený květák zná snad každý. Dá se říct, že je to takový "evergreen" českých domácností. Zvládne to kdekdo, není to zas tak náročné a je to zatraceně dobré. Domácí tatarka se k němu skvěle hodí a určitě vás potěší odlehčená varianta šťouchaných brambor s hráškem a zakysanou smetanou. No, tak tady ho máte. 

400g

Určeno k okamžité spotřebě. 

Suroviny

Vegetariánské jídlo

Květák 

Mouka

Vejce 

Strouhanka 

Rostlinný olej 

Máslo

Brambory

Zakysaná smetana 

Dijónská hořčice 

Hrášek

Bazalka

Máta

Citrón

Sůl a pepř

Bílý vinný ocet 

Slunečnicový olej

Kyselá okurka

Cibule 

Petržel

Alergeny

Lepek, Vejce, Mléko, Hořčice