Japonské Yaki Udon nudle s kuřetem

Japonské Yaki Udon nudle s kuřetem

O jídle

V Japonsku jsou nudle samozřejmě stejně oblíbené, jako ve zbytku Asie. Každopádně, také Japonci mají ty své a nudle Udon jsou jedny z nich. Jsou to tlusté nudle, vyrábějící se z pšeničné mouky a slané vody. Jejichž původ, je více méně neznámy. Místní obyvatelé mají totiž hned několik různých vysvětlení o tom, kde se vzaly. Jednou z oblíbených úprav těchto nudlí, především v japonských izakaya - neformálních hospodách, jsou právě smažené Yaki Udon. Je to vlastně takový místní streetfood. Díky Hoisin omáčce a chilli mají nasládlou chuť a zároveň jsou lehce pikantní. Tato exploze chutí vás určitě dostane a nachvilku přenese do země vycházejícího slunce.  

390g

Určeno k okamžité spotřebě. 

Suroviny

Chilli, Ostré

Kuřecí prsa

Sójová omáčka

Hoisin omáčka

Rýžový ocet

Rýžové víno

Rybí omáčka

Udon nudle

Cibule

Česnek

Nakládaný zázvor

Chilli

Červená paprika

Mrkev

Houby Shitake

Koriandr

Jarní cibulka

Mungo klíčky

Sezamová semínka

Sezamový olej

Slunečnicový olej

Sůl a pepř

Alergeny

Lepek, Ryby, Sója, Sezam