V Japonsku jsou nudle samozřejmě stejně oblíbené, jako ve zbytku Asie. Každopádně, také Japonci mají ty své a nudle Udon jsou jedny z nich. Jsou to tlusté nudle, vyrábějící se z pšeničné mouky a slané vody. Jejichž původ, je více méně neznámy. Místní obyvatelé mají totiž hned několik různých vysvětlení o tom, kde se vzaly. Jednou z oblíbených úprav těchto nudlí, především v japonských izakaya - neformálních hospodách, jsou právě smažené Yaki Udon. Je to vlastně takový místní streetfood. Díky Hoisin omáčce a chilli mají nasládlou chuť a zároveň jsou lehce pikantní. Tato exploze chutí vás určitě dostane a nachvilku přenese do země vycházejícího slunce.
390g
Určeno k okamžité spotřebě.
Kuřecí prsa
Sójová omáčka
Hoisin omáčka
Rýžový ocet
Rýžové víno
Rybí omáčka
Udon nudle
Cibule
Česnek
Nakládaný zázvor
Chilli
Červená paprika
Mrkev
Houby Shitake
Koriandr
Jarní cibulka
Mungo klíčky
Sezamová semínka
Sezamový olej
Slunečnicový olej
Sůl a pepř
Lepek, Ryby, Sója, Sezam