A zase cestujeme! Světoznámé Chili con carne, národní jídlo amerického státu Texas, zde známé spíše jako Tex-Mex. Ovšem nenechme se zmýlit, Chili con carne do Ameriky docestovalo z Evropy. Konkrétně ze Španělska, a to během kolonizování tohoto kontinentu. Nejprve to ovšem byla pouze směs masa a fazolí, o přidání chilli papriček se postarali až v Mexiku, kde pálivá jídla milují. Odtud je odvozen název, nicméně stále španělský s jedním ‚L‘, jelikož chilli paprička se ve Španělsku neřekne jinak než ‚chile‘.
Variant tohoto jídla je mnoho, s hovězím masem, jehněčím či dokonce bez masa. U nás sázíme na mleté hovězí, s vůní koriandru a římského kmínu. Tuto slavnou pikantní směs vám naservírujeme s načechranou basmati rýží.
380g
Určeno k okamžité spotřebě.
Mleté hovězí
Řapíkatý celer
Mrkev
Cibule
Česnek
Rajčata
Červená paprika
Chilli papričky
Koriandr
Římský kmín
Skořice
Olive oil
Basmati rýže
Celer