Krůtí Saltim Bocca s rukolovým bramborem

Krůtí Saltim Bocca s rukolovým bramborem

O jídle

Saltim Bocca je italské jídlo s dlouhou historií, původem z Brescie. Jeho vznik se datuje ke konci 19.století a současnou podobu získal v Římě. Základem tohoto jídla je tenoučký řízek z telecí svíčkové, parmská šunka, šalvěj a bílé víno. My vám tento úžasný recept připravíme ve variaci z krutího prsíčka s vařenými brambory smíchané s rukolou a zakápnuté máslem.

Víte, že v překladu „saltimbocca“, doslova znamená „skoč do hubka“? Název totiž vznikl ze tří italských slov „saltare“ – skákat a „in bocca“ – do pusy.

370g

Určeno k okamžité spotřebě.

Suroviny

Krůtí prsa

Parmská šunka

Šalvěj

Mouka

Bílé víno

Vývar

Máslo a Olivový olej

Sůl a pepř

Brambory

Rukola

Alergeny

1, 7