Konfitovaný bůček se zadělávanou kapustou a celerovým pyré

Konfitovaný bůček se zadělávanou kapustou a celerovým pyré

O jídle

Vepřový bok nebo-li bůček, má mnoho lidí spojeno s nezdravým a tučným jídlem. Je to přirozené, jelikož vepřový bok v sobě obsahuje velké procento tukové vrstvy. Nicméně, během konfitování se tato tuková vrstva vypeče a nám zbyde krásné šťavnaté maso. Konfitování je druh tepelné úpravy, kdy je maso ponořeno do vlastního tuku nebo šťávy a je pečeno na nízkou teplotu velice dlouhou dobu. Maso se díky dlouhého tažení bude rozpadat, ale zároveň si zachová svou šťavnatost. No a když si k tomu naservírujeme jednoduchý salátek z kapusty a jemné bramborovo celerové pyré, máte najednou na talíři vyvážené jídlo, plné chutí.

Víte, že metoda konfitování se ve Francii používala již v 15.století, a to zejména pro uchovávání a konzervování surovin?

400g

Suroviny

Bezlepkové jídlo

Vepřový bůček

Vepřové sádlo

Kapusta 

Mrkev

Cibule 

Česnek

Smetana ke šlehání

Mléko

Máslo

Brambory

Celer

Rozmarýn

Sůl a pepř

Alergeny

7, 9