Hovězí guláš s vídeňskou cibulkou a tyrolským knedlíkem

Hovězí guláš s vídeňskou cibulkou a tyrolským knedlíkem

O jídle

Na tradiční hovězí guláš jsme si zvykli, jako na klasiku, kterou si můžeme dopřát při návštěvě většiny hospod. Není ovšem guláš, jako guláš. Poctivý guláš, je totiž kunšt! Také u nás máme rádi, chtělo by se říci, tuto českou klasiku. Kde se maso rozpadá, omáčka má výraznou chuť a k tomu všemu naservírovaný domácí knedlíček. My jsme si ke gulášku pro vás dnes připravili knedlík tyrolský, což je taková příjemná rakouská varianta tohoto bochánku. Nicméně, guláš je původem maďarský pokrm, kde jej nezahušťují a jedná se tak spíše o takovou hustou polévku.

Víte, že slovo guláš je odvozeno od maďarského slova "gulya", což v překladu znamená "stádo hovězího dobytka"?

390g

Určeno k okamžité spotřebě.

Suroviny

Chilli, Ostré Obsahuje cibuli

Cibule

Česnek

Hovězí krk

Vepřové sádlo

Slunečnicový olej

Rajčatový protlak

Chléb

Majoránka

Mletá paprika

Chilli

Drcený kmín

Vývar

Toastový chléb

Anglická slanina

Vejce

Listová petržel

Hrubá mouka

Hladká mouka

Mléko

Sůl a pepř

 

Alergeny

Lepek, Vejce, Mléko, Celer