Dhál je nejtypičtějším a dokonce národním jídlem Indie. Zjednodušeně řečeno by se dalo říct, že je to luštěninová kaše. Samotné slovo "dhál" totiž v překladu znamená luštěnina. V Indii dhál někdo jí jako hustou polévku a někdo jako kaši, která se skvěle hodí například k rýži. A my tuto indickou pochoutku budeme servírovat s ušlechtilou basmati rýží a hranolkami. Tedy grilovanými hranolkami z polenty, takže nebojte, nic nezdravého se nekoná. Dhál je velice výživné jídlo, a svou chutí a vůněmi tak návykové, že si jej oblíbíte stejně, jako miliony lidí po celém světě.
400g
Určeno k okamžité spotřebě.
Červená čočka
Cibule
Česnek
Zázvor
Rajče
Kokosové mléko
Olej slunečnicový
Citrón
Chilli
Kurkuma
Římský kmín
Skořice
Garam masala
Curry pasta
Sůl a pepř
Basmati rýže
Polenta
Zeleninový vývar
Celer, Sezam